Berekening van de huurprijs 2020

25 november 2019 - 08:00

In de loop van de maand augustus, ontving u als huurder een brief van de Brusselse Woning waarin er gevraagd werd om ons de verschillende documenten betreffende uw persoonlijke en financiële situatie te bezorgen:

  • Aanslagbiljet
  • Samenstelling van het gezin
  • Invaliditeitsattest
  • Attest van kinderbijslag ….

Het is op basis van deze gegevens dat uw huurprijs herberekend wordt.Het is de wetgeving die de regels van deze berekening vastlegt.

Het ons bezorgen van deze documenten is verplicht. Als u dit niet doet, kunnen wij niet overgaan tot de berekening en zal u bijgevolg een huurprijs betalen die de huurprijs in de privé-markt benadert.

Wij ontvangen veel vragen ivm het bedrag van de huurprijs voor volgend jaar… Het is duidelijk dat de berekening van de huurprijzen niet zo makkelijk te begrijpen is. Daarom nodigen wij u uit om kennis te nemen van de grote principes van deze berekening door de fiche “Principes van de berekening van huurprijzen” te downloaden.

Principes van de berekening van huurprijzen

Indien u moeilijkheden ervaart om ons uw documenten over te maken of om uw berekeningsfiche te begrijpen, aarzel dan niet om u te wenden tot het departement huurdersboekhouding (tel: 02/435.28.03).

ingedeeld in :