Beginselen van de huurberekening 2021

Berekening van de huurprijs 2021

18 november 2020 - 08:00

In de loop van de maand augustus, ontving u als huurder een brief van de Brusselse Woning waarin er gevraagd werd om ons de verschillende documenten betreffende uw persoonlijke en financiële situatie te bezorgen:

Het is op basis van deze gegevens dat uw huurprijs herberekend wordt. Het is de wetgeving die de regels van deze berekening vastlegt.

Het ons bezorgen van deze documenten is verplicht. Als u dit niet doet, kunnen wij niet overgaan tot de berekening en zal u bijgevolg een huurprijs betalen die de huurprijs in de privé-markt benadert.

Wij ontvangen veel vragen ivm het bedrag van de huurprijs voor volgend jaar… Het is duidelijk dat de berekening van de huurprijzen niet zo makkelijk te begrijpen is. Daarom nodigen wij u uit om kennis te nemen van de grote principes van deze berekening door de fichePrincipes van de berekening van huurprijzen” te downloaden.

Indien u moeilijkheden ervaart om ons uw documenten over te maken of om uw berekeningsfiche te begrijpen, aarzel dan niet om u te wenden tot het departement huurdersboekhouding (tel: 02/435.28.03).

ingedeeld in :