Biebuyck : 42 laag-energie woningen in NOH

15 februari 2021 - 11:35

De Brusselse Woning heeft zijn allereerste sleutel-op-de-deur gebouw verworven in Neder-Over-Heembeek: het Biebuyck-complex.

Dankzij de aankoop van dit gebouw, die binnen de nieuwe aankoopstrategie van de BGHM kadert, genieten 42 huurders van energie-efficiënte, comfortabele en moderne woningen.

Gelegen in de Generaal Biebuyckstraat in NOH, het project Biebuyck bestaat uit 3 eenheden die elk over hun eigen ingang en lift beschikken. Het omvat 42 woningen van 1 tot 3 kamers, allemaal uitgerust met een moderne keuken, een lichtrijke woonkamer, een badkamer uit kwaliteitsmaterialen en een washok. Ieder appartement heeft een terras of balkon. De huurders kunnen ook genieten van een ruime gemeenschappelijke tuin en een grote fietsenstalling.

De bewoners van dit lage energiegebouw zullen weinig verwarmingskosten hebben en een beperkte CO²-uitstoot. Dit project werd door a2o architecten ontworpen en door Solidum Real Estate Development ontwikkeld.

De eerste bewoners zijn al verhuisd. 23 families komen uit de woonblokken aan Papenvest – dit project moet worden leeggemaakt voor de komende renovatiewerken. De laatste zes gezinnen zullen er begin maart intrekken.

>> Lees het persbericht van de BGHM

ingedeeld in :