Vanaf 01/02/23 worden de telefonische permanenties van de kandidaten en de boekhouding diensten op woensdagnamiddag afgeschaft.
Contact
Sluit

Inhuldiging Menslievendheid 18

De Brusselse Gewestelijke Huisvestingsmaatschappij en de Brusselse Woning hebben een nieuw gebouw van 15 sociale woningen ingehuldigd in het hart van de Marollen. Het gebouw van 7 verdiepingen heeft als bijzonderheid dat het een houtskelet heeft; momenteel het hoogste gebouw van dit type in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Lichte woningen met buitenruimte

Het nieuwe gebouw is gelegen aan Menslievendheidstraat 18. Het nieuwe gebouw bevindt zich op een voormalige ruimte waar gewoonlijk vuilnis en grofvuil werden gestort. Het overbrugt het niveauverschil tussen de Menslievendheidstraat (niveau 0) en de Hoogstraat (niveau 2). Het is toegankelijk via deze twee ingangen. Het is geïntegreerd in de wijk van de Hoogstraat, die grote veranderingen ondergaat met talrijke recente en toekomstige renovaties.

Met een totale hoogte van 25 meter heeft het gebouw 15 woningen op 8 verdiepingen: 11 appartementen met twee slaapkamers (waaronder een appartement voor PBM’s), 1 appartementen met drie slaapkamers en 3 appartement met vier slaapkamers.

De woningen hebben allemaal een buitenruimte met een terras of tuin voor het appartement op de begane grond. De woningen zijn zeer licht en hebben een comfortabele keuken en badkamer, evenals een praktische wasruimte.

Bovendien zijn al deze woningen energiezuinig.  

De Brusselse Woning is momenteel bezig met de toewijzing van deze sociale woningen aan 15 gezinnen die op een nieuwe woning wachtten.

Houtskeletbouw: een innovatief procedé

De BGHM wilde als bouwheer een kwaliteitsvol met een minimale impact van de bouwplaats op het milieu. Daarom vroeg zij het team van architecten Abscis Architecten, Architenko en Studio Ensemble een geprefabriceerde houtskeletbouw. Dit houtskelet is aanwezig in zes van de acht verdiepingen van het gebouw en het is dus het hoogste houtskelet in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest voor een woongebouw.

Hout heeft het voordeel dat het duurzaam en milieuvriendelijk is, maar ook zeer isolerend. Daarnaast heeft het productieproces nog een duurzame en innovatieve kant: prefabricage in de werkplaats.

De werken werden uitgevoerd door Wyckaert en PxP Projects.