Inhuldiging van Groenweg

Op woensdag 11 mei werd ons complex Groenweg in Neder-Over-Heembeek (72 woningen) officieel ingehuldigd in aanwezigheid van huurders, buurtbewoners, politici en verschillende buurtverenigingen.

Vanaf 13.00 uur kwamen veel mensen genieten van een middag vol zon en gezelligheid. Op het programma stonden stands van buurtverenigingen die hun activiteiten aan de nieuwe bewoners kwamen voorstellen, muziekoptredens en tal van activiteiten voor kinderen: springkasteel, schmink, houten spelletjes, ballonnensculpturen, enz.

Deze inhuldiging werd ook gestaafd door toespraken van Nawal Ben Hamou (Staatssecretaris voor Huisvesting van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest), Philippe Close (Burgemeester van de Stad Brussel), Lydia Mutyebele (Schepen van Huisvesting van de Stad Brussel) en Karim Tafranti (Voorzitter van de Brusselse Woning), de onthulling en het leggen van de inwijdingsplaquette van de site en uiteraard een vriendschapsglas.

Deze nieuwe “Groenweg”-site bestaat uit 12 gebouwen met 133 woningen (waaronder 61 middelgrote woningen van de Grondregie), een ondergrondse parking, uitgestrekte groenzones en commerciĆ«le ruimten. Een van de belangrijkste kenmerken van dit complex zijn de “passieve” gebouwen om het energieverbruik te beperken.

Kortom, gloednieuwe kwaliteitsaccommodaties die nog vele mooie jaren te bieden hebben aan hun huurders, die wij graag nog eens verwelkomen !