Jongeren komen in actie voor onze huurders!

Sinds enkele weken heerst er in ons patrimonium een geest van solidariteit en wederzijdse hulp. In het kader van ons Klimaatplan hebben twee groepen jongeren hulp geboden aan onze meest kwetsbare huurders, met name door hun kelders op te ruimen. Voor ons dossier van juni stellen we jullie voor twee verschillende acties.

Toen we ons Klimaatplan opstelden, zorgden we ervoor dat onze huurders die in gebouwen wonen die gerenoveerd worden, een speciale sociale ondersteuning kregen tijdens de werken. Een van de taken van onze maatschappelijk assistenten werf was het identificeren van de mensen die de meeste problemen hadden, om hen de hulp te bieden die nodig is voor hun comfort, maar ook voor het goede verloop van de werken. Om deze huurders te helpen, namen ze contact op met twee verenigingen die met jongeren werken: de AMO van NOH in Neder-Over-Heembeek en Bravvo in de Marollen.

Als deze samenwerking met deze twee jeugdgroepen voordelig is voor onze huurders, laat het ook de positieve actie en betrokkenheid van de Brusselse jeugd in de gemeenschap zien. Door hun verschillende missies leren deze jonge volwassenen waardevolle vaardigheden voor hun dagelijks leven en hun toekomst.

De actie van de AMO van NOH: Jobbez-moi!

Verschillende dynamische jonge mensen, die samenwerken met de AMO van NOH, hebben onlangs de missie op zich genomen om de kelders van de huurders van Versailles IV op te ruimen.

In het kader van het project “Jobbez-moi” hebben we Naïm Lfahem ontmoet, een maatschappelijk werker voor de AMO van NOH. Hij legde het doel van het project uit: jongeren een job aanbieden. Vervolgens hebben we de reste van de namiddag doorgebracht met Nasreddine en de andere jongeren, die zich niet lieten afschrikken door het Belgische weer!

Jongeren uit de Marollen en Bravvo: een solidariteitsproject voor Senegal

In de Marollen geeft een andere groep jongeren, begeleid door Bravvo (de preventiedienst van de Stad Brussel), ook een mooi voorbeeld van solidariteit. Deze jongeren hebben meermaals hard gewerkt om de kelders leeg te maken in de Vossenplein-wijk. Hun doel: geld inzamelen voor een liefdadigheidsreis naar Senegal.

Mostapha Jaroui, straatopvoeder van Bravvo, nam tijdens de actie de tijd om uitleg te geven over de verschillende missies van de dienst. De jongeren zijn zelf erg trots om te werken voor hun reis naar Senegal. Volgens hen is het een echte kans om een ​​nieuwe cultuur te ontdekken en bij te dragen aan humanitaire acties ter plaatse, terwijl ze de plaatselijke bevolking helpen.

Nogmaals, dank aan deze jongeren voor hun werk, de hulp die ze onze huurders bieden en hun inzet. Deze jongeren zijn een ware bron van inspiratie en bewijzen dat ze in staat zijn verantwoordelijkheid te nemen en de weg te wijzen naar een meer zorgzame en solidaire samenleving.