Klimaatplan: toekenning van de 25 stedenbouwkundige vergunningen

Juli 2022 staat synoniem voor een belangrijke fase in ons renovatieproject “Klimaatplan” met de toekenning van alle stedenbouwkundige vergunningen.

De laatste stedenbouwkundige vergunningen voor het “Klimaatplan” (ingevoerd eind 2021) werden toegekend. Veel vergunningen kregen afgelopen voorjaar al groen licht maar deze zomer komt er een einde aan deze reeks bouwvergunningen. De volgende stap (gepland voor begin 2023) betreft de benoeming van de firma. De eerste werken zouden eind volgend jaar moeten beginnen.

Het “Klimaatplan”, dat eind april 2019 werd gelanceerd, voorziet de renovatie van meer dan 1.000 sociale woningen in de Marollen, te Haren en te Neder-Over-Heembeek, dankzij de investeringen die werden toegekend door de Stad Brussel en de Brusselse Gewestelijke Huisvestingsmaatschappij (BGHM).

Waarom een « Klimaatplan »?

Het « Klimaatplan » heeft drie doelen:

  • De energiefacturen van de sociale huurders verminderen
  • De leefomgeving van de bewoners verbeteren
  • De strijd aanbinden tegen de klimaatopwarming.

Om deze drievoudige doelstelling te bereiken, zullen de renovaties focussen op de isolatie van de gebouwen, de ventilatie van de woningen en de veiligheid te verbeteren door de elektriciteit, de gasinstallatie en de brandpreventie in overeenstemming te brengen. Dankzij deze renovaties zal de Brusselse Woning tegen eind 2025 bijna 3.000 woningen hebben die in overeenstemming zijn met de lage energienormen, wat overeenkomt met 75% van het totale vastgoedpatrimonium

Naast het ambitieuze karakter heeft dit project ook een bijzonder kenmerk. Alle werken zullen in bewoonde sites worden uitgevoerd. Tijdens de renovaties kunnen huurders in hun woning blijven wonen. Een maatschappelijk assistente zal de communicatie tussen de aannemer, de Brusselse Woning en de huurder vergemakkelijken.

Het einde van de renovatiewerken is momenteel gepland voor eind 2025.

Meer informaties over het Klimaatplan

Lees ons persbericht