Op woensdag 29 mei zijn onze telefonische permanenties opgeschort.
Contact
Sluit

Klimaatplan: TOEKENNING VAN DE EERSTE STEDENBOUWKUNDIGE VERGUNNINGEN

Het “Klimaatplan”, dat eind april 2019 werd gelanceerd, voorziet de renovatie van 1.057 sociale woningen in de Marollen, te Haren en te Neder-Over-Heembeek, dankzij de investeringen die werden toegekend door de Stad Brussel en de Brusselse Gewestelijke Huisvestingsmaatschappij (BGHM).

Het doel van dit “Klimaatplan” is drieledig: de energiefacturen van de sociale huurders verminderen, de leefomgeving van de bewoners verbeteren en de strijd aanbinden tegen de klimaatopwarming.

Vandaag verheugt de Brusselse Woning zich erover dat de eerste stedenbouwkundige vergunningen werden verkregen.

NIEUWE STAP

Eind 2021 heeft de Brusselse Woning 25 stedenbouwkundige vergunningen ingediend bij Urban, met een gedetailleerd overzicht van haar renovatieprojecten van gebouwen in diverse wijken van de stad. Begin februari werden de eerste vergunningen goedgekeurd. Een snelle beslissing van het bestuur, die ons naar de volgende stap brengt met 4 maanden voorsprong op de planning.

De vergunningen betreffen twee gebouwen in de Montserratstraat, in de Marollen. Die hebben een betere isolatie en moderne technische installaties nodig. Het begin van de werken is voorzien voor eind 2023. Ze zullen voornamelijk betrekking hebben op de buitenschil van de gebouwen, zodat de bewoners in hun woning zullen kunnen blijven tijdens de werken.

Het verkrijgen van deze vergunningen, de eerste van een lange reeks, vormt een belangrijke stap in dit uitgebreide renovatieplan.

Lees ons persbericht

Meer info over het Klimaatplan