12 miljoen euro verkregen voor de energetische renovatie van onze sociale woningen

Op woensdag 22 mei 2024 hebben we tot onze grote vreugde kennis genomen van de toewijzing van ruim 12 miljoen euro uit het EFRO (Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling) voor de energetische renovatie van woningen in Versailles en Versailles IV.

Enkele weken geleden vierden we één jaar van ons Klimaatplan en de succesvolle afronding van de eerste 4 werven. Vandaag kunnen we onszelf feliciteren met het verkrijgen van een subsidie van meer dan 12 miljoen euro voor twee werven, toegekend door de Brusselse regering.

De energetische renovatie van Versailles I en Versailles IV (in Neder-Over-Heembeek) zal gedeeltelijk gefinancierd worden door deze Europese fondsen. De voorzitter van de Brusselse Woning is verheugd dat deze fondsen verkregen werden voor meer dan 400 woningen: ” Deze Europese financiering symboliseert een belangrijke stap in ons engagement om duurzame en toegankelijke sociale huisvesting aan te bieden aan alle inwoners van Brussel. We zijn vastbesloten om onze inspanningen voort te zetten om kwaliteitsvolle, energiezuinige woningen voor onze huurders te bieden, dankzij de Stad Brussel, de BGHM en nu ook Europa, via deze EFRO-subsidie“.

Lees het persbericht